Nová strecha školy - blog
20. jún 2022

Škola dostala novú strechu

  • Strechy

Celé to začalo ešte v zime. Starosta obce nás oslovil na spoluprácu pri rekonštruovaní strechy na budove základnej školy v obci. Po prejdení všetkých úkonov spojených so zameraním a tvorbou cenovej ponuky, ku ktorej patrí použitie správneho systémového riešenia, sme sa stali úspešným kandidátom vo výberovom konaní. Potom sme sa mohli pustiť do samotnej realizácie.

Nová strecha školy

V tomto prípade bola použitá falcovaná krytina SCHLEBACH v krásnej tehlovej farbe RAL 3009, s povrchovou úpravou beckrytex. Pôvodná skladba strechy, ktorá zatekala a nespĺňala svoj účel, ostala na svojom pôvodnom mieste. Použili sme technológiu dvojitej kontralaty, ktorá je kotvená cez pôvodnú skladbu až do nosnej konštrukcie. Medzi nimi je uložená difúzne otvorená fólia. V miestach strechy s nízkym sklonom bola použitá špeciálna fólia od nemeckého výrobcu BAUDER. Nová je aj kompletná výdreva strechy. Na kotvenie krytiny sa použili nerezové príponky a samozrejmosťou je aj dodržanie všetkých posuvných a pevných zón. Krytina sa vyrábala (falcovala) priamo na stavbe, vďaka čomu sme predišli zbytočnému a zdĺhavému procesu prevážania dlhých pásov. Na celú strechu sme použili cca 800 m² plechu od nášho dodávateľa U.S. Steel Košice.

Odvetranie strechy zabezpečuje vetracia medzera. Vetracia mriežka na dolnej strane strechy a hore uložené plechové vetracie profily zabezpečujú prúdenie vzduchu a zamedzujú vniknutiu nepovolaným návštevníkom do priestoru strechy. Odkvapový systém, ktorý prešiel rekonštrukciou pred niekoľkými rokmi, ostal pôvodný. Nové sú iba háky, keďže staré sa museli z dôvodu vyvýšenia skladby odrezať a sú teda znehodnotené. Na streche sa celkovo nachádza 24 strešných okien, ktoré boli vo výbornom technickom stave, čo znamená, že sa opätovne použili. Nové bolo iba oplechovanie, ktoré šikovní klampiari vyrobili z plechu, ktorý sme použili aj na samotnú krytinu.

Celková realizácia prebiehala približne jeden mesiac. Počas týchto prác sa nič závažné nestalo a strecha sa odovzdala pri krásnom slnečnom júlovom počasí. Škola dostala novú funkčnú strechu a môže tak deti vzdelávať ešte mnoho ďalších.

Autor
LAMINA PREŠOV
  • 051 77 323 83
  • [javascript protected email address]

Nakúp a vyhraj víkendový pobyt v Kontakt wellness hotel ****