Ventilačná turbína
04. júl 2022

Ventilačná turbína od LAMINY

  • Doplnky

Ventilačné turbíny vytvárajú funkčnú časť vetracieho systému. Svojím rotačným pohybom, spôsobeným voľným prúdením vzduchu, odvetrávajú vskutku širokú škálu priestorov, nad ktorými sú turbíny umiestnené.

Ventilačné turbíny vytvárajú funkčnú časť vetracieho systému. Svojím rotačným pohybom, spôsobeným voľným prúdením vzduchu, odvetrávajú vskutku širokú škálu priestorov, nad ktorými sú turbíny umiestnené. Ich veľkou výhodou je nepotrebnosť elektrického napájania. 

Ventilačné turbíny je možné použiť na odvetranie strešných plášťov, podkrovných priestorov a povál, interiérov, kancelárií a všetkých typov budov. Ideálne sú však aj na odvetranie priemyselných hál rôznych tvarov a typov, skladových, výrobných a športových alebo kultúrnych priestorov. 

Prúdenie vzduchu poháňa rotačnú hlavicu ventilačnej turbíny, ktorá svojím jednostranným točivým pohybom vytvára plynulý ťah, tzv. sací efekt alebo komínový efekt. Tento ťah vysáva teplý a vlhký vzduch z priestorov, na ktorých sú turbíny namontované. Výkon ventilačnej turbíny závisí od rýchlosti vetra, priemeru sacieho hrdla a veľkosti rotačnej hlavice. 

 

Ventilačná hlavica je zložená z troch hlavných častí:

Základňa: Slúži na uchytenie ventilačnej turbíny k strešnému plášťu.

Nastaviteľný krk: Kĺbové prevedenie nastaviteľného krku umožňuje jej jednoduchú inštaláciu na akúkoľvek šikmú strechu so sklonom až do 45°.

Rotačná hlavica: Tvorí hnaciu silu ventilačnej turbíny.

Ak viete, že by ventilačná hlavica mohla pomôcť aj vašej stavbe, LAMINA vám s jej inštaláciou rada pomôže.

Autor
LAMINA PREŠOV
  • 051 77 323 83
  • [javascript protected email address]

Nakúp a vyhraj víkendový pobyt v Kontakt wellness hotel ****