Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR Bauder - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov
19. feb 2018

Zatepľujte efektívne nadkrokvovou izoláciou PIR

  • Strechy

Pravidelné platby za elektrinu, plyn a ďalšie energie… pozná to každý z nás. Mesačne nám tieto platby vytiahnu z peňaženky nemalú sumu. Väčšina z nás preto uvažuje ako ušetriť. Uvažovanie a premýšľanie sa ešte zintenzívni ak sa rozhodneme rekonštruovať svoj dom alebo ak sa rozhodneme pre novostavbu. Ak už investujeme, chceme za svoje peniaze dostať primeranú kvalitu, efektivitu a samozrejme aj životnosť materiálov.

Už zo základnej školy vieme že teplý vzduch smeruje hore. Preto by som sa v dnešnom blogu chcel zamerať na izoláciu šikmých striech – keďže práve cez strechu nám dokáže uniknúť najviac tepla. Výber správnej izolácie navyše neovplyvní len našu peňaženku v zime, ale dokáže zabezpečiť aj potrebný komfort v horúcich letných mesiacoch tým, že zabráni prehrievaniu podkrovia. Dvojnásobne to platí pri obytných podkroviach.

 

Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov

 

Výber materiálov na izoláciu podkroví je veľmi široký. Zorientovať sa a vybrať si správny materiál je pre nejedného stavebníka pomerne tvrdý oriešok. Väčšina volí tradičný spôsob izolácie medzi a pod krokvami minerálnou izoláciou.

Popri tomto spôsobe si však čoraz väčšiu obľubu získava nadkrokvové zateplenie. Na trhu existuje viacero výrobcov, ktorí ponúkajú rôzne materiály pre tento spôsob zateplenia. Najefektívnejším a vari aj najrozšírenejším materiálom sú tepelnoizolačné dosky z tuhej polyuretánovej peny – PIR izolácie.

Isto si kladiete otázku prečo práve polyuretán a prečo práve nad krokvy. Polyuretán je výborný izolačný materiál. 22 cm PIR dosiek izoluje rovnako ako zhruba 36- 39 cm klasickej minerálnej izolácie.

 

Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov

 

Pokladanie izolácie na krokvy prináša aj viacero výhod. Skúste si predstaviť krásny pohľadový krov v interiéri – nielen pri novostavbe ale aj pri rekonštrukcii, veď história má svoje čaro. Podkrovný priestor sa vďaka tomu otvorí a obytný priestor bude väčší. Veľa investorov pri rekonštrukcii rieši aj situáciu, keď je obytné podkrovie zachovalé a nechce do strechy zasahovať z interiéru, ale zároveň chce zlepšiť tepelnoizolačné vlastnosti strechy. Ideálne riešenie je práve použitie nadkrokvovej izolácie.

Nespornou výhodou je aj rýchlosť – strechu a izoláciu máte hotovú prakticky v jednom kroku. Všimli ste si niekedy strechu, na ktorej bol ráno mráz, bola krásna, biela, ale zároveň boli viditeľné úzke rozmrznuté pásy zvrchu nadol? Ja to vídavam pomerne často. Je to spôsobené únikom tepla okolo krokiev. S použitím nad krokvovej izolácie sa práve tomuto môžete ľahko vyhnúť, keďže izolácia je v jednom celku nad krokvami a bráni tak vzniku tepelných mostov.

 

Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov

 

Ponuka je dnes široká. Na trhu existuje mnoho výrobcov a predajcov, ktorí ponúkajú rôzne alternatívy a rôzne riešenia. Rozhodnutie nie je ľahké, pretože všetci chceme použiť financie na čo najlepšie a najefektívnejšie riešenie.

Preto firma LAMINA PREŠOV, s.r.o. spolupracuje v oblasti nad krokvovej izolácie s nemeckou rodinnou spoločnosťou BAUDER, ktorá je lídrom nielen v predaji ale aj v inováciách. Ponúka systémové riešenia, šité každému zákazníkovi na mieru. Spoločnosť BAUDER má históriu viac ako 160 rokov. Všetky svoje výrobné závody má v Nemecku. Napriek tomu, dokáže ponúknuť vysoko kvalitné výrobky za  prístupné ceny.

 

Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov

 

Zatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA PrešovZatepľujte efektívne nadkrovovou izoláciou PIR - Strechy a strešné krytiny, fasády, odkvapový systém | LAMINA Prešov

 

 

 

 

 

 

 

Ak sa aj vy chystáte investovať do výstavby alebo rekonštrukcie, neváhajte ma osloviť. Rád Vám ochotne poradím a spracujem cenovú ponuku šitú na mieru.

Autor
BC. Michal Adam obchodný zástupca Lamina Prešov
BC. Michal Adam
Obchodný zástupca spoločnosti LAMINA PREŠOV
  • 0915 421 857
  • [javascript protected email address]

Nakúp a vyhraj víkendový pobyt v Kontakt wellness hotel ****