GALECO STAL2 dom s hranatým odkvapom a strešnými podhľadmi z PVC
22. sep 2023

Aktuálne trendy v odkvapových systémoch

  • Odkvapy

 

Za posledných 10 rokov prestal byť prvkom, ktorého úlohou je len odvádzať vodu zo strechy. V súčasnosti môže byť estetickým doplnkom tvaru stavby, prispôsobeným architektúre. Moderný odkvap – pretože o ňom hovoríme – namiesto toho, aby obmedzoval, dáva nové príležitosti.

 

Stavebníctvo sa neustále mení a rozvíja. A predsa, keď mnohí ľudia počujú slovo „odkvap “, stále si predstavujú okrúhlu oceľovú rúru, často natretú farbou, ktorá zodpovedá farbe strešného materiálu. Sú to však vízie z dávnej odkvapovej minulosti, ktoré by mali ísť do zaslúženého, stavebného zlomu.

 

Hranaté

Dnešný trhový sortiment dáva investorom veľké príležitosti. Žľab už dávno nie je prvok montovaný len z nutnosti. V súčasnosti môže byť atraktívnym detailom prispôsobeným architektúre, alebo ju dokonca vytvárať. V prvom rade sa zmenili dostupné tvary žľabov. Spoločnosť Galeco bola priekopníkom a tvorcom hranatých systémov určených pre moderné stavby. Ide o prelomovú a potrebnú myšlienku, pretože okrúhle odkvapy sa často jednoducho nehodia k súčasným, geometrizovaným a minimalistickým dizajnom. Estetické hodnoty je možné dodatočne zlepšiť použitím maskovacieho krytu a dekoratívnych strešných podhľadov.

GALECO STAL2 dom s hranatým odkvapom a strešnými podhľadmi z PVC

 

Skryté 

Inovatívnym riešením je vymyslený, patentovaný a implementovaný pred viac ako desiatimi rokmi spoločnosťou Galeco, Systém Skrytého Odkvapu – v tejto verzii sú odkvapy skryté vo vrstve fasádnej izolácie. Z hľadiska estetiky to dizajnérom otvorilo obrovské možnosti vytvárať modernistické, čisté tvary nenarušené žiadnymi nadbytočnými detailmi. Jediným viditeľným prvkom je maskovací kryt, ktorý je možné „zamaskovať“ na fasáde výberom jeho vhodnej farby.

 

Farby a materiály

Farebnosť odkvapového systému sa dnes dá prispôsobiť prakticky akejkoľvek predstave architekta a očakávaniam investora. Všetko závisí od toho, či chceme, aby sa odkvapy „ schovali “ do tvaru domu, alebo boli viditeľné a v popredí vytvárali ozdobný detail. Už nejaký čas sú veľmi obľúbené odkvapy v tmavých farbách, napríklad čierne alebo grafitové, ktoré kontrastujú so svetlou fasádou a korešpondujú so strešnou krytinou a prevedením okien a dverí v tých istých farbách. V súčasnosti majú zákazníci veľký výber aj pri materiáloch, z ktorých je odkvapový systém vyrobený. Okrem klasickej ocele si môžete vybrať PVC, pozinkovanú oceľ alebo titánzinok .

 

Autor
Galeco

Nakúp a vyhraj víkendový pobyt v Kontakt wellness hotel ****