22. aug 2022

Životnosť HPL dosiek Fundermax

  • Fasády

Čoraz väčšiu popularitu si u nás získavajú HPL dosky. Tešia sa obľube medzi architektmi, projektantmi, developermi a svoje miesto si čoraz častejšie nachádzajú aj v domovej a bytovej výstavbe.

HPL dosky Fundermax (nazývané aj vysokotlakové lamináty) sú vyrábané pre ich maximálnu odolnosť. Ich jadro pozostáva z kraftového papiera, ktorý vzniká z prírodného celulózového vlákna. To pozostáva predovšetkým z dreva. Fenolová živica a dekoratívne vrstvy sa potom pridajú k vrstvám sulfátového papiera a vytvrdia pri vysokej teplote a tlaku presahujúcom 1000 PSI. 

Výsledný materiál je neporézny, je odolný voči poveternostným vplyvom, UV žiareniu a chemikáliám, neštiepi sa, neodlupuje, ani nedelaminuje. Tento materiál vo výsledku dosahuje s minimálnou údržbou životnosť 40 až 60 rokov. 

Odolnosť HPL panelov voči graffiti, odolnosť voči poškriabaniu, voči vplyvu počasia v kombinácii s odolnosťou, ktorá v prípade potreby odoláva aj silnému čisteniu, vedie k vysokej životnosti HPL panelov s nízkymi nárokmi na údržbu. Vlastnosti HPL panelov Fundermax vyvažujú vyššiu počiatočnú investíciu.

Autor
LAMINA PREŠOV
  • 051 77 323 83
  • [javascript protected email address]

Nakúp a vyhraj víkendový pobyt v Kontakt wellness hotel ****